<<  <  December 2022  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Reisleiders

Marcel Kerff, Germanist
Is gedurende jaren journalist bij de VRT geweest.

E-mailAfdrukken

OEZBEKISTAN

Titel:
OEZBEKISTAN
Wanneer:
za, 29. oktober 2022 - zo, 6. november 2022
Categorie:
Reizen in Europa

Omschrijving

 i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Roger Delbaere

Oezbekistan lag in het midden van de zijderoute en heeft op geschiedkundig en cultureel vlak heel wat te bieden. Oost en west, de islam en de Sovjets, versmolten er. Reisleider Roger Delbaere bezocht het land al meerdere keren en maakt je wegwijs in deze onbekende parel.

DAG 1  Brussel - Istanboel - Tashkent
Je vliegt naar Tashkent via Istanboel.

 

DAG 2  Tashkent - Urgench - Khiva M-A
Je komt aan na middernacht, waarna de transfer naar het hotel volgt. In de late ochtend maak je kennis met de Oezbeekse hoofdstad, 'de stad van steen'. Je bezoekt o.a. de oude stad, de koranschool van Kukeldesh, het museum voor Toegepaste Kunsten, de Tila Shaikhmoskee, het Kafelsashicomplex en de bazaar van Chorsu. 's Avonds vlieg je naar Urgench en reis je door naar Khiva.

 

DAG 3  Khiva O-M-A
Khiva is een museumstadje ommuurd door een lange lemen wal en met vier grote toegangspoorten in iedere windrichting. Je wandelt langs o.a. de Vrijdagmoskee, de Kalta Minor, de Kunya Ark, de harem van het Tashaulipaleis en de karavanserai. Tijdens het avondmaal in het hotel maak je kennis met de Oezbeekse folklore.

 

DAG 4  Khiva - Bukhara O-M-A
's Ochtends vertrek je met de trein of de autocar dwars door de Kizilkumwoestijn naar Bukhara. In de desolate vlakte kom je enkel vrachtwagens tegen die naar de uitgestrekte katoenvelden rijden. Bij aankomst in Bukhara volgt een eerste stadsbezoek.

 

DAG 5  Bukhara O-M-A
Je brengt de hele dag door in de grandeur van het oude Bukhara, de geboorteplaats van dichter, geleerde en geneeskundige Avicenna. Je bewondert de schitterende monumenten en beschermde gebouwen, zoals de Mogaki Attarimoskee, de minaret en moskee van Poi Kalon en de madrassah van Miri Arab. Je bezoekt vervolgens het Ark Fort met de befaamde Zindangevangenis, de Balakhauz moskee, het mausoleum van Ismail Samanid en de Chor Minor. Tot slot geniet je van een volkskunstvoorstelling en het avondmaal in een madrassah.

 

DAG 6  Bukhara - Samarkand O-M-A
Je rijdt naar Samarkand en bezoekt onderweg de Sitora-i-Mokhikhosa, de zomerresidentie van de vroegere emir van Bukhara. In Vobkent bewonder je de minaret en in Gijduvan is er een fotostop aan de Ulugbek madrassah. Je stopt ook nog aan de ruïnes van de Rabat Malik karavanserai. Daarna rij je naar Samarkand.

 

DAG 7  Samarkand O-M-A
Je brengt een volledige dag door in 'de parel van de islam'. Het Registanplein met zijn drie madrassas is wellicht het meest indrukwekkende plein van Centraal-Azië. Je bezoekt het imposante mausoleum, de bazaar en de Bibi-Khanmoskee, het Afrosiabmuseum, het observatorium van Ulugbek en de Gure Emir met de in bladgoud bewerkte muren en zoldering. Je bewondert de vorstelijke necropolis van Shahi Zinda met zijn laan van mausolea en het heilige schrijn van Qusam ibn-Abbas.

 

DAG 8  Samarkand - Shakre Sabz - Tashkent O-M-A
Je maakt een excursie naar Shakre Sabz, de geboorteplaats van Timoer Lenk, de machtige Mongoolse krijgsheer. Je bezoekt er de ruïnes van het Ak-Saray paleis, de begraafplaats van Dorus Tilavat en de Kok Gumbaz en Vrijdagmoskee. Met de trein reis je terug naar Tashkent. Je geniet van het avondmaal in een lokaal restaurant.

 

DAG 9  Tashkent - Istanboel - Brussel O
Na een vroeg ontbijt ga je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via Istanboel.

 

Richtprijs 
€ 3.185 pp in tweepersoonskamer.
€ 360 toeslag eenpersoonskamer.
Min. 15, max. 25 deelnemers.

Als V.V.L.-lid reist u voor  € 3.145 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 3.505

extra inbegrepen

- De De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Voorreisvergadering.

- Nederlandstalige reisleiding en deskundige toelichting door Roger Delbaere.
- Lokale Engelstalige gids.
- Fooien voor plaatselijke gidsen en chauffeurs.
- Overnachtingen met ontbijt in kwaliteitsvolle hotels.
- Alle maaltijden van het middagmaal op dag 2 t.e.m. het ontbijt op dag 9 in lokale restaurants.
- Transfers en voer ter plaatse in comfortabele autocar.
- Visumregeling en -kosten.

- Vluchten Brussel - Tashkent h/t telkens via Istanboel met Turkish Airlines, binnenlandse vlucht en treinen, de luchthaventaksen en CO2-compensatie.
- Annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering.