<<  <  Maart 2023  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Reisleiders

Roger Delbaere, Historicus
Is al 35 jaar reisleider van de V.V.L.

E-mailAfdrukken

Macedonië

Titel:
Macedonië
Wanneer:
za, 31. oktober 2020 - zo, 8. november 2020
Categorie:
Wereldreizen

Omschrijving

Beste reizigers,

Naar aanleiding van het negatieve reisadvies ter plaatse en/of in België ten gevolge van de Co­rona-pandemie worden alle reizen uitgesteld tot 2021.  We betreuren dit uiteraard ten zeerste maar zijn ervan overtuigd dat u onze beslissing met het oog op de veiligheid, de gezondheid en het comfort van onze reizigers kunt ondersteunen.

We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel u en ons de nodige ademruimte kan schenken zodat u, eens de situatie genormaliseerd is, opnieuw ten volle kunt genieten van ons aanbod, en we u daar van harte opnieuw massaal mogen op verwelkomen.

 

 

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Reisleider  Roger Delbaere

NOORD- & GRIEKS-MACEDONIE
OP ZOEK NAAR DE ROOTS VAN ALEXANDER DE GROTE

 

Ochtendvlucht via Wenen naar Skop­je.

Skopje. In de Oude Ba­zaar vinden we o.a. moskeeën, badhuizen, theehuizen.  Veel van deze his­torische gebouwen doen ondertussen dienst als museum of galerij. De Mustafa Pasha Moskee, een van de meest elegante islamitische gebouwen in Ma­cedonia, kijkt uit over de bazaar. Ook de belangrijkste kerk van de stad, de St.-Spas kerk, bevindt zich in het oude gedeelte van de stad. De 15de-eeuwse stenen brug over de Vardar verbindt het oude gedeelte van Skopje met de Macedonia Square, met haar grote fonteinen en standbeelden in het hart van de stad. We bezoeken het archeologisch museum.

Naar Bylazora voor een bezoek aan de archeologische site. Archeologen geloven dat dit de ruïnes zijn van een Paeonische nederzetting. Dat de stad Stobi aan de Via Egnatia een belang­rijk militair, administratief, handels- en religieus centrum was, zowel in het Romeinse Rijk als later in het vroeg Byzantijnse rijk, is duidelijk zichtbaar in de resten van de stad. Maaltijd op het nabijgelegen wijndomein.

Naar Heraclea Lyncestes, een van de best bewaarde steden uit het oude Ma­cedonië waar uitzonderdelijk mooie mo­zaiëken, het oude theater en Ro­meinse baden te zien zijn.  Middag­maal in Prilep, kruispunt van de ‘oude’ wegen Via Egnatia en Via Mi­litaris. Treskavec, het klooster te­gen de bergwand, midden in de Pela­go­nische vlakte.  Terug naar Negotino.

Naar Pella, geboortestad van Alexan­der de Grote. Korte wandeling op de archeologische site en uitgebreid be­zoek aan het nabijgelegen museum.  Doorrit naar Thessaloniki.

Volledige dag bezoek aan Thessa­lo­ni­ki, hoofdstad van de provincie Mace­donië. We starten met een bezoek aan de topattractie van de stad: het rijke archeologisch museum met de goudschatten uit o.m. Sindos en de vaas van Derveni.

Aan de voet van de heilige berg Olym­pus ligt Dion, de heilige stad gewijd aan oppergod Zeus. Uitgebreide wan­deling op deze rijke archeologische si­te en bezoek aan het museum. Verderzetting bezoek Thessaloniki.

Veria is o.a. bekend wegens een be­zoek van de apostel Paulus zo’n tweeduizend jaar geleden, Europa’s eerste kennismaking met het christendom. Het trapje waarop Paulus de bevolking toesprak is nu een belangrijk mo­nument in de stad. Het meest interessante deel van Veria is echter de joodse wijk. Verder naar Vergina om er de ko­ninklijke graftombes van de Mace­donische koningen te bezichtigen.

Na het ontbijt bezoeken we het sympathieke bergdorpje Arnea.  Transfer naar de luchthaven van Thes­saloniki voor de terugvlucht via We­nen naar Brussel.

 

Richtprijs  Vol pension.

€ 2.495 pp in tweepersoonskamer.
€ 200 toeslag eenpersoonskamer.

Minimum 15 deelnemers.

Als V.V.L.-lid reist u  voor  € 2.445 pp in een tweepersoonskamer
In een eenpersoonskamer reist u voor  € 2.645

EXTRA INBEGREPEN!
- Toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
- Huidige luchthaventaksen en fueltoeslagen (onderhevig aan wijzigingen!).
- Alle overnachtingen in de vermelde hotels.
- Fooien gidsen & chauffers.

Reservering

Algemene V.V.L.-reisgaranties