Afdrukken

BRETAGNE

Titel:
BRETAGNE
Wanneer:
za, 8. september 2018 - zo, 16. september 2018
Categorie:
Korte trips

Omschrijving

 

Reisleider

Roger Delbaere

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Busreis.

We rijden met de bus naar St.-Malo.
Bezoek aan Rennes met de vakwerkhuizen en smalle straatjes nodigen uit voor een aangename stadswandeling.
We bezoeken het Palais de Justice en het Museum van Schone Kunsten.
In de namiddag bezoeken we het stadje Vitré met een 13de-eeuws kasteel.

We bezoeken St.-Malo met de versterkte muur van 1,8 km lang.  In de namiddag bezoeken we de Barrage de la Rance en het stadje dinan met het 14de-eeuws kasteel.  We genieten van het uitzicht op Cap Fréhel.

Onderweg naar Douarnenez bezoeken we het haventje van Ploumanach.  In St.-Thegonnec en Guimiliau bezichtigen we de Bretoense calvaires en enclos.

We ontdekken het charmante dorpje Pleyben aan de rand van het parc Naturel Régional d'Armorique.  Daarna bezoeken we het Bretoense Quimper

We duiken de golf van Quiberon en de prehistorie in.  In Carnac zien we de menhirvelden waar in Locmariaquer dolmen aan zijn toegevoegd.  We maken een boottochtje om de cairn van Gavrinis te bereiken, een 5.000 jaar oud megalitisch monument.  Doorreis naar Nantes.

In de voormiddag bezoek aan o.a. de kathedraal en het hertogelijk kasteel.  In de namiddag bezoeken we Guérande met de zoutpannen.

Eerste etappe van de terugreis met onderweg bezoek aan Chateaubriant de gelijknamige middeleeuwse burcht met renaissance-uitbreidingen.  In Fougères bezoeken we het kasteel.

Overnachting in de buurt van Fougères.

Richtprijs: Half pension

Als V.V.L.-lid reist u voor

Minimum 15 deelnemers

Extra inbegrepen