<<  <  December 2023  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Reisleiders

Eric Vercruysse, Germanist
Is een kenner van de Nederlandse steden en streken

E-mailAfdrukken

CUBA

Titel:
CUBA
Wanneer:
di, 20. februari 2018 - wo, 28. februari 2018
Categorie:
Wereldreizen

Omschrijving

Reisleider

Gil Michaux

i.s.m. Davidsfonds cultuurreizen

Herhaling van de succesreis in 2017.

 

Gil Michaux: 'Als u Cuba nog wilt zien voordat het een volledige metamorfose krijgt, moet u dat nú doen. Het land is immers in volle verandering. De VS hebben na decennia de deuren opnieuw opengezet voor Amerikaanse toeristen. Ongerepte natuur, zingende Cubanen, de boeiende geschiedenis vanaf de Indianen over de Spaanse overheerser en de revolutie van de barbudos tot nu... Deze reis is een unieke ervaring!'

Vlucht naar Havana.

Havana

Daguitstap naar de wondermooie Viñalesvallei: misschien wel het mooiste stukje eiland en ook het oudste gebergte van Cuba. Het dal waar vroeger wijn werd verbouwd, is nu een agrarisch gebied. We zien er bohios, kleine boerenwoningen met daken van palmbladeren, en honderden drooghutten voor tabaksbladeren: de casas de tabaco. We bezoeken ook een sigarenboer.

We wandelen door het historisch centrum van Havana en bewonderen de prachtige koloniale architectuur met de vermaarde Malecón en het El Morrokasteel. Ook de trekpleisters van het moderne Havana met o.a. het Capitool, het monument ter ere van José Martí en de universiteit komen aan bod. In de namiddag vliegen we naar Santiago de Cuba, de heldenstad van de republiek.

Santiago: We verkennen de meest Caraïbische stad van het eiland met het Antonio Maceo Revolutieplein, het historisch stadscentrum, het Céspedespark, het huis van Diego Velázquez en het mausoleum van José Martí.

Naar Camaguey met onderweg bezoek aan Bayamo en het bedevaartoord Sanctuario Nacional a Nuestra Señora de la Caridad del Cobre. Elk jaar bezoeken duizenden gelovigen de basiliek met het authentieke beeld van de Zwarte Maagd. La Virgen is sinds 1916 de patrones van Cuba. In Camaguey bewonderen we de koloniale panden in de vele smalle straatjes.

Naar Trinidad, dat in 1514 gesticht werd door de Spaanse ontdekkingsreiziger Velázquez. De autovrije stad is een groot koloniaal museum dat we te voet verkennen. Dankzij de steun van Unesco heeft de stad de smalle hobbelige straatjes, de oude paleizen, de kerken en kleurrijke patio's weten te behouden. We bezoeken het sfeervolle centrum en La Canchánchara, het café met de gelijknamige plaatselijke cocktail gemaakt van aguardiente, citroensap, honing en ijs. We genieten van de rijke muzikale traditie in het plaatselijke Casa de la Música.

Onderweg naar Havana bezoeken we Cienfuegos en Santa Clara. In Cienfuegos, 'de parel van het Zuiden', verkennen we o.a. het centrale plein en het Palacio del Valle, het Parque José Martí, het Terry Theater en de Prado Avenue. Santa Clara, bekend om haar tabak- en suikerrietindustrie, is de stad van de revolutie. Che Guevara wist hier een gepantserde trein met wapens te onderscheppen. We bezoeken er het mausoleum van Guevara en het bronzen standbeeld. Verder bezoeken we in Havana de Finca la Vigia, het huis van Ernest Hemingway, en het dorpje Cojimar.

Richtprijs: Half pension.

 • € 3.885 pp in tweepersoonskamer
 • € 885 toeslag eenpersoonskamer

Als V.V.L.-lid reist u voor

 • € 3.835 pp in tweepersoonskamer
 • € 4.270 in een eenpersoonskamer

Minimum 15 deelnemers

Extra inbegrepen:

 • De toegangsgelden voor de vermelde bezoeken.
 • Reisbegeleiding en deskundige toelichting door Gil Michaux.
 • Lokale gidsen.
 • Fooien voor chauffeurs en lokale gidsen.
 • Handig reistasje Te gast in Cuba.
 • Overnachtingen met ontbijt in kwaliteitsvolle hotels.
 • Alle maaltijden van ontbijt op dag 2 t.e.m. middagmaal op dag 8.
Reservering Algemene V.V.L.-reisgaranties