Nederlands Limburg 2017

Reisprogramma (volgorde en keuze van bezoeken kan nog licht wijzigen)

Dag 1   03/05/2017   België - Limburg

Vertrek vanuit België naar Nederlands Limburg

Eric Vercruysse begroet u bij aankomst.

Op onze heenreis bezoeken we kasteel Hoensbroek. De zeven eeuwen dat kasteel Hoensbroek bestaat zijn er meerdere functies voor het gebouw geweest, waarbij burcht ter verdediging en woonhuis de belangrijkste waren. Deze functies kunnen bezoekers van het kasteel zien in het museum, de huidige bestemming van het gebouw.

Avondmaal en overnachting in uw hotel

Dag 2   04/05/2017   Heerlen

We brengen een bezoek aan Heerlen en omgeving met onder andere het modernistische Glaspaleis en het Nederlands Mijnmuseum.

's Namiddags bezichtigen we de bij Kerkrade gelegen, vroegere abdij van Rolduc.

Avondmaal en overnachting in uw hotel.

Dag 3   05/05/2017   Roermond & Thorn

Vandaag volgen we ons kompas naar het noorden en bezoeken we het Missiemuseum Steyl. Hier vindt men een overweldigende hoeveelheid volkenkundige voorwerpen, 1500 opgezette dieren en een imposante, kleurrijke verzameling vlinders, kevers en andere insecten in een historische inrichting waardoor als het ware het museum zelf een museum geworden is.

Onderweg bezoeken we Roermond en bezichtigen we een aantal Maasdorpjes zoals Stevensweert. Een hoogtepunt is het Witte Stadje Thorn, met de abdijkerk.

Avondmaal en overnachting in uw hotel.

Dag 4   06/05/2017   Valkenburg & Vaals

In Houthem, dat vlakbij Valkenburg ligt, vinden we de kerk van Sint-Gerlach, de enige roccocokerk van Nederland.

's Namiddags draaien we rond het Drielandenpunt in Vaals en bezoeken we een aantal dorpjes waar we vakwerkhuizen kunnen zien.

Avondmaal en overnachting in uw hotel.

Dag 5   07/05/2017   Maastricht - België

We trekken een dagje uit voor Maastricht en maken er een stadswandeling met een bezoek aan de schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Buiten de muren van de stad bezoeken we de Sint-Pietersberg met de kazematten, het Fort Sint Pieter en de Grotten Noord.

's Namiddags terugkeere naar huis (verwachte aankomst 18:00 - 19:00)